Logo for print

Hovedmeny

​Lagring av besøksstatistikk

Nyemetoder.no lagrer trafikk/besøksstatistikk for hele portalen. Statistikken viser hvor mye hvert enkelt område av nettsiden blir besøkt. Vi kan ikke spore din bruk av nettstedet tilbake til deg som enkeltperson.

Eksempler på informasjon som lagres er antall besøkende på de ulike sidene, hvilke nettsteder de kommer fra, hvor lenge de er på nettsiden og hvilke nettlesere som brukes. Informasjonen som lagres brukes slik at nettsidens tilbud og innhold stadig kan bli bedre og videreutvikles.

Besøksstatistikken er tilgjengelig for bruk av redaksjonen til nyemetoder.no og teknisk driftspersonell.

Løsningen for besøksstatistikk er basert på Universal Analytics og nyemetoder.no bruker en mulighet i Universal Analytics for å anonymisere leserens IP-adresse slik at denne ikke lagres hos Google eller i nyemetoder.no.

Hvis du likevel ikke ønsker at nyemetoder.no skal samle inn anonyme data fra deg, så kan du melde deg av denne innsamlingen på følgende adresse:

http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en

Vår bruk av informasjonskapsler

Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin når du laster ned en nettside. De aller fleste nettsider benytter slike informasjonskapsler.

Nyemetoder.no benytter informasjonskapsler til å bedre din brukeropplevelse og samle inn statistikk. Vi lagrer aldri informasjon som kan identifisere deg personlig.

Her er en liste over informasjonskapslene som benyttes på nyemetoder.no:

 

Navn på informasjonskapselBenyttes avVarighetBeskrivelse
SearchSessionSharepointSesjonMicrosoft Sharepoint informasjonskapsel for internt bruk.
WSS_FullScreenModeSharepointSesjonBrukes av Sharepoint til å lagre hvis en side vises i fullskjermsmodus.
 _gaGoogle Universal Analytics2 årBrukes Universal Analytics for å skille mellom brukere
gat_UA-5789131-1Google Universal Analytics10 minutterBrukes for å strupe antall forespørsler, begrense innsamling av av data på høyt trafikkerte områder.

 

Sist faglig oppdatert: 9. juli 2019